Tuesday 28 January 2014

Havet är djupt

Utställningen på Uppsala Art Lab närmar sig. Alla bilder är klara. Bara lite inramning kvar. Centralt i utställningen kommer det finnas tre landskap. Den förlorade staden Xanadu i Himalaya, Atlantis på havets botten samt månen.
Välkomna till utställningen på torsdag!
12.00 – 18.00

Wednesday 22 January 2014

Podcast-tips Make it then tell everybody

Jag sitter och gör klart några stora blyertsteckningar till utställningen på Uppsala Art Lab nästa vecka. (se förra inlägget). Vanligtvis kan jag inte lyssna på podcasts eller ljudböcker när jag jobbar. Jag inser efter en stund att jag inte hört ett ljud av vad som sagts. Min hjärna vill väl ha rösterna ifred. Men när jag "bara" gör färgläggning eller lägger på blyertstoner så funkar det.


Make it then tell everybody är en väldigt skön podcast som jag lyssnat på ett bra tag. Serietecknaren Dan Berry intervjuar andra serietecknare och illustratörer. Härliga avslappnade samtal om hur de arbetar. Ibland blir det väldigt nördiga samtal om papperssorter och pennor men oftast är det bara trevligt och väldigt personligt.

Många av mina favorittecknare har blivit intervjuade: Scott C, Luke Pearson, Robert Ball, WJC, Sarah McIntyre, John Martz, Jonathan Edwards, Feltmistress, Roger Langridge och massor av andra.

Monday 13 January 2014

Utställning på Uppsala Art Lab 30 jan-2 feb!

Kom och se en livs levande illustratör i sin naturliga miljö!

Under fyra dagar flyttar Jonas Anderson sin ateljé till Uppsala Art Lab. I rum 10 på andra våningen i Vålamagasinets gamla lokaler ställer Jonas ut bilder på temat: Utforskarklubben. Äventyr, mystik och höga hattar!

Under utställningstiden (30 jan- 2 feb) kommer han även finnas på plats och arbeta vid sitt ritbord mitt i utställningen. Alla utställda bilder är till salu och ett urval av Jonas barnböcker och serier kommer även finnas till försäljning.

Uppsala Art Lab är ett konstgalleri som flyttar runt där det finns tomma ytor. Just nu finns det i Vålamagasinets f.d. lokaler i Kvarnengallerian (Vaksalagatan 30) till 2 februari.

Uppsalabaserade illustratören Jonas Anderson arbetar inom en mängd olika områden: Barnboksillustration, serieskapande, grafisk formgivning, offentliga utsmyckningar samt kurser och föredrag. De senaste åren har han skapat seriesviten 1000 Ögon tillsammans med Daniel Thollin. De blev framröstade som månadens kulturprofiler i Upsala Nya Tidning september 2013 för sitt arbete med detta. Hos Nypon Förlag har Jonas illustrerat 25 böcker sedan 2010. Museum Gustavianum och Fredens Hus i Uppsala har båda permanenta utställningar som han har formgivit. Under hösten 2013 utformade och illustrerade Jonas en pysselbok om Uppsala i samarbete med Kalabalik Media. Senaste uppdraget är utformning av t-shirt, vykort och knappar åt Röda Korset i Uppsala.

Länk till Facebook-evenemanget.